Hei dere,
I dag våknet vi til full sol her i sør. Ikke særlig varmt men så lenge solen skinner er jeg fornøyd. I dag var det plukking av rips på timeplanen. Ripsene ble plutselig røde. Så langt fra alle var røde, men jeg plukket en stort bolle røde rips i dag. Nå blir det ripskake før helgen. Den faller alltid i smak.

Masse røde bær som blinket mot meg.
Oppskrift på ripskake:
-
150 g
-
½ dl
-
3 stkegg
-
3 dlsukker
-
1 tskardemomme
-
4 ½ dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
1 ssvaniljesukker
-
5 dlrips (3 dl + 2 dl)
Hvordan lages kaken:
Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.
Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.
Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.
Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.
Anette
Masse gode barndomsminner knyttet til rips. Plukket i farmors hage med sukker på, det var «smågodt» det.
LikerLiker
Er så enig med deg. Rips og plukking av det er et godt sommerminne å ha med seg.
LikerLiker