Rips

Hei dere,

I dag våknet vi til full sol her i sør. Ikke særlig varmt men så lenge solen skinner er jeg fornøyd. I dag var det plukking av rips på timeplanen. Ripsene ble plutselig røde. Så langt fra alle var røde, men jeg plukket en stort bolle røde rips i dag. Nå blir det ripskake før helgen. Den faller alltid i smak.

IMG_0843

Masse røde bær som blinket mot meg.

Oppskrift på ripskake:

Hvordan lages kaken:

Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.
Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.
Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.
Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.
Anette

2 kommentarer om “Rips

Legg igjen et svar til Siri Svendberg Avbryt svar