Chilli

Hei,

Det er kaldere i været og jeg tømmer stadig flere potter. Det går mot slutten på sesongen, men det gledelige er at jeg enda har tomat og agurk. Måtte det vare enda lenge. Ikke noe er bedre enn å gå i drivhuset og hente ferske grønnsaker. Er det noe familien i Mandal er glad i så er det å dyrke egenproduserte blomster og grønnsaker. Jeg har nå hatt drivhus i 15 år mens mannen har dyrket chillier i 2-3 år. I år har han vel 45/50 planter med ulike typer og med ulik sterkhetsgrad på scoville skalaen. Vi har hatt noen opplevelser i år med sterk chilli. Går med litt melk og yoghurt for å dempe varmen det skaper.

I fjor bygde vi hagestuen, for å sitte i trodde jeg, men nå er den full av chillier. Vi har heldigvis en pizzaovn der.

Ikke mye plass igjen til å sitte der.

Selv på verandaen er det fullt av chillier. Godt vi har god plass. Enda plass til å sitte.

Mange chillier i ulike farger og fasonger.

Noen er røde

Noen er mørke.

Noen er gule.

Noen er formet som en tomat.

Chillier blir det mye av og heldigvis har vi noen venner som gjerne vil ha. Ikke alle som er glade i sterk mat.

I år har vi satt en krukke til fermentering på kjøkkenet. Han har satt seg godt inn i oppskrift og hva som skal til.

Noe har vi også vakumisert. Blir spennende å se hva som skjer i denne prosessen.

Ønsker alle en god søndag.

Anette

Legg igjen en kommentar